Näin teet WordPress nettisivut helposti itse Elementorilla

Tässä artikkelissa kerron missä tilanteessa kannattaa tehdä yrityksen nettisivut itse. Kerron myös millainen sivustonrakentaja Elementor on ja miksi kannattaa valita ilmainen tai maksullinen versio siitä. Käyn läpi myös mitä Elementor Cloud tarkoittaa ja annan vinkkejä nettisivujen suunnittelun aloittamiseen. Lopuksi käyn läpi miten teet WordPress nettisivut helposti itse Elementorilla.

* Artikkeli sisältää mainoslinkkejä.

Näin teet WordPress nettisivut helposti itse Elementorilla

Missä tilanteessa kannattaa tehdä yrityksen nettisivut itse?

Etenkin aloittavilla yrittäjillä voi yrityksen perustamisen alkuvaiheessa olla tiukkaa rahasta. Sitä saa kulumaan yllättävänkin paljon yrittäjyyden alkutaipaleella. Se kuuluu osana yrittäjyyteen.

Jos et ole valmis panostamaan oman yrityksesi kasvattamiseen rahallisesti, ei voi olettaa, että yritys menestyisi heti ja saisit siitä nopean toimeentulon itsellesi.

Kannattaa myös miettiä mihin asioihin haluaa panostaa rahallisesti eli mitkä asiat jättää ammattilaiselle ja mitkä tekee itse. Esimerkiksi mielestäni kirjanpito on sellainen asia, joka kannattaa suosiolla jättää kirjanpitäjälle. Onko nettisivujen rakentaminen sellainen?

Oman yrityksensä saa menestymään kaikkein nopeimmin keskittämällä oman aikansa asiakkaiden auttamiseen ja siihen, että tekee sellaisia asioita, joissa on hyvä, joista tykkää ja jotka tuovat yritykselle kassavirtaa.

Yrittäjän suurin ansa ja aikasyöppö mielestäni on se, että tekee aivan kaiken itse ja tuhlaa omaa aikaansa asioiden opetteluun. Jos haluat oppia jonkin uuden asian, panosta oppimiseen sen verran, että menet mukaan jollekin hyvälle verkkokurssille, jossa asia opetetaan sinulle. Näin vältyt monelta murheelta jatkossa, kun huomaat, että asia olisi kannattanut tehdä alun perin toisin.

Yrityksen voi myös perustaa edullisesti, mutta se vie paljon enemmän omaa aikaasi. Monet yksinyrittäjät aloittavat yrittäjyytensä sivutoimisena. Siinä ei ole mitään väärää. Jokainen rakentaa yrityksensä itselleen sopivaan tahtiin. Ei kannata verrata itseään koskaan muihin, vaan siihen miten itse on kehittynyt eteenpäin esimerkiksi viimeisen vuoden aikana.

Nettisivut ovat yksi suurimmista aloittavan yrityksen “raharei’istä”. Ammattilaisen tekemänä hyvät nettisivut voivat nousta useaan tuhanteen euroon. Nettisivujen suunnittelupalveluiden ostaminen kannattaa kuitenkin nähdä investointina yritykseesi, joka maksaa kyllä itsensä takaisin.

Jos sinulla on aikaa tehdä nettisivut itse, kannattaa ne tehdä WordPress.org alustalle sivunrakentajalla kuten Elementorilla. Miksi?

Jos teet nettisivut valmiilla teemalla tai valmiiksi suunnitellulla valmispohjalla, olet naimisissa sen kanssa. Eli kun yrityksesi myöhemmin kasvaa ja laajenee, et pysty kasvattamaan nettisivujasi samassa tahdissa. Ja usko pois, yrityksesi kyllä kehittyy jatkuvasti. Ilman jatkuvaa kehitystä yritys hiipuu pois.

Myös teemojen ja valmispohjien tuki saattaa yhtäkkiä loppua, etkä pääse päivittämään niitä enää sen jälkeen.

Tämän takia WordPress ja Elementor ovat täydellinen parivaljakko kaikenlaisten nettisivujen rakentamiseen. Niillä pystyt tekemään ensin yksinkertaiset sivut ja myöhemmin lisäämään sinne vaikka verkkokaupan jos haluat.

Lisäksi Elementor taipuu helposti visuaalisesti vahvojen nettisivujen luomiseen. Graafisena suunnittelijana pidän tätä ominaisuutta korkeassa arvossa. Nettisivut voivat olla sekä visuaalisesti hyvännäköiset että sisällöltään myyntiä lisäävät.

Kannattaa myös ottaa huomioon, että vaikka osaisitkin teknisesti tehdä itsellesi nettisivut itse, nettisivujen suunnittelu itsessään on taitoa vaativaa työtä eli se millaista sisältöä sivuille laitat, missä järjestyksessä ne esittelet ja miten ne visuaalisesti esität.

Millainen sivustonrakentaja Elementor on?

Pääasiallinen idea Elementorissa on se, että voit rakentaa juuri sellaiset nettisivut kuin haluat.

Sivut rakennetaan erilaisista osioista, joista muodostuu nettisivujen rakenne. Osioiden järjestystä voi muuttaa milloin vain. Osioiden sisään sijoitetaan sisältösi, mitä haluat nettisivuillesi laittaa. Sisältö luodaan yksinkertaisesti raahaamalla osioihin erilaisia valmiita elementtejä eli ”palikoita”.

Elementit voivat olla tekstiä, kuvia, linkkejä, blogiartikkeleita, somekuvakkeita, kuvakaruselleja, kuvagallerioita, painikkeita eli mitä tahansa sivuille haluat.

Elementorin käyttö on hyvin helppoa ja sen oppii nopeasti.

Kaikki osiot nettisivuilla pystyy muokkaamaan haluamakseen, joten sivuista saa helposti persoonalliset ja kilpailijoistasi erottuvat.

Sivuston saa rakennettua helposti myös responsiiviseksi. Jos haluat voit rakentaa vaikka puhelimelle ja tabletille täysin omat versiot, esimerkiksi yksinkertaisemmat sivut.

WordPress ja Elementor ovat ilmaisia käyttäjälleen. Elementorista on olemassa myös maksullinen * Elementor Pro, jonka voit ottaa, jos tarvitset sivustonrakentajaan lisäominaisuuksia kuten WooCommerce verkkokaupan.

Miksi valita maksullinen Elementor Pro versio?

Elementorin maksullisessa * Elementor Pro versiossa saat käyttöösi valmiiksi rakennettuja mallipohjia ja laajemmat nettisivujen rakennusominaisuudet.

Valmiit mallipohjat ovat käteviä siinä mielessä, että saat valmiiksi visuaalisesti hyvännäköistä sisältöä nopeasti. Itse käytän valmiita mallipohjien osioita, kun haluan rakentaa esimerkiksi myyntisivun tai laskeutumissivun nopeasti.

Mallipohjien elementit on jo valmiiksi aseteltu toimivan muotoisiksi sekä tietokoneella että puhelimen näytöllä. Sinun tarvitsee muuttaa siihen vain omat kuvat ja tekstit.

Voit myös kätevästi tallentaa omia mallipohjia itsellesi kirjastoon, josta voit klikkaamalla valita sopivimman pohjan ja käyttää siten samanlaista asettelutyyliä kautta linjan nettisivuillasi.

Itse pidän * Elementor Prossa myös siitä ominaisuudesta, että pystyn rakentamaan nettisivuasiakkailleni sivut omien nettisivujeni alidomainissa ja siirtää valmiit sivut suoraan asiakkaani palvelimelle Elementorin sivuston siirtäjällä. Näin minun ei tarvitse käyttää sivuilla ”työn alla, sivut valmistuvat pian” -tekstejä, vaan asiakkaideni nettisivut ovat koko ajan toiminnassa. Uusien sivujen siirto vie vain muutaman minuutin.

Mikä on Elementor Cloud?

Elementorista on julkaistu myös Elementor Cloud versio.

Tässä versiossa sinun ei tarvitse ostaa webhotellia erikseen, vaan voit tehdä nettisivut suoraan Elementorin ”pilvipalveluun”. Nettisivut latautuvat pilvessä nopeasti ja ovat muutenkin täyden palvelun periaatteella toimiva nettisivukokonaisuus.

Voit hankkia oman domainin eli uniikin nettisivuosoitteesi ja kytkeä Elementor Cloudin näkymään omalla domainillasi.

Tämä on kätevää etenkin, jos koet nettisivujen perustamisen vaikeana etkä tiedä mistä aloittaisit.

Elementor Cloudissa WordPress on asennettuna sinulle jo valmiiksi ja voit aloittaa heti nettisivujesi rakentamisen. Nopeimmillaan sinulla voi olla nettisivut pystyssä jo kymmenen minuutin kuluttua Elementor Cloudin ostamisesta.

Vinkkejä nettisivujen suunnittelun aloittamiseen

Jos mietit, että et voi vielä rakentaa yrityksellesi nettisivuja, koska sinulla ei ole vielä mitään sisältöä, jota sinne laitat, haluan antaa sinulle muutaman vinkin tähän.

Yrittäjän kannattaa luoda omat nettisivut mahdollisimman pian yrityksen perustamisesta, koska Google arvostaa sellaisia domaineja / nettisivuja enemmän, jotka ovat olleet pitempään olemassa kuin vasta perustettuja. Tämä auttaa sinua näkymään ja löytymään Googlessa paremmin ja nopeammin.

Nettisivuille kannattaa laittaa aluksi vähintään omat yhteystiedot sekä tieto siitä mitä palveluja tarjoat ja kenelle. Myös jokin mukava kuva yrityksestä tai sinusta yrittäjänä on hyvä idea. Lisäksi voit esitellä itsesi lyhyesti.

Myöhemmin pystyt laajentamaan nettisivut sellaisiksi kuin haluat ja lisäämään sivuille vaikka blogin, jos haluat maksimoida ilmaisen näkyvyyden netissä hakukoneoptimomalla blogiartikkelit.

Kun haluat aloittaa kunnolla nettisivujesi rakentamisen, suosittelen, että piirtäisit ensin itsellesi visuaalisen kartan mitä nettisivuillasi olisi hyvä olla. Mieti pääasiassa aina asiakkaasi näkökulmasta, mitä hän sivuiltasi etsii, millaista tietoa hän tarvitsee ja mitä haluat sivustokävijän tekevän sivuillasi eli esimerkiksi ajan varaaminen tai palvelun tilaaminen.

Näin teet WordPress nettisivut helposti itse Elementorilla

Jos haluat tehdä nettisivusi Elementor Cloudilla, sinun tarvitsee vain ostaa * Elementor Cloud tästä ja saat ohjeet miten pääset käyttämään palvelua.

Jos haluat tehdä nettisivusi perinteisempään tapaan WordPressillä, sinun tarvitsee ensin ostaa itsellesi webhotelli (palvelintila, jossa nettisivusi fyysisesti sijaitsee) ja domain (osoite, jossa nettisivusi sijaitsee).

Tämän jälkeen sinun pitää asentaa nettisivuillesi WordPress.org webhotellisi ohjauspaneelin (cpanel) kautta. Tämä onnistuu helposti käyttämällä Installatoria, joka löytyy webhotellin ohjauspaneelista.

Kun WordPress on asennettu, voit asentaa itsellesi teeman. Kannattaa valita sellainen teema, joka tukee Elementoria eli esimerkiksi Hello tai Astra. Teemasta kannattaa aina tehdä lapsiteema eli kun olet asentanut esimerkiksi Astran, luo Astrasta lapsiteema (child theme) Astran sivuilla ja lataa lapsiteema WordPressin teemoihin.

Lapsiteema kannattaa tehdä, koska teemoja päivitetään aika usein, ja välillä niiden kanssa voi tulla ongelmia, jotka rikkovat nettisivujesi rakenteen. Lapsiteemaa käyttämällä teemasi ei päivity. Et tarvitse teemaa muuhun kuin korkeintaan valikkojen tekoon, koska rakennat sivujen ulkoasun muuten täysin Elementorilla.

Kun lapsiteema on ladattu ja otettu käyttöön WordPressissä, voit ladata Elementorin lisäosien kautta. Jos haluat ostaa * Elementor Pron, lataa ensin ilmainen Elementor ja vasta sen jälkeen Elementor Pro Elementorin antamien ohjeiden mukaan.

Tämän jälkeen sinun kannattaa poistaa WordPressistä kaikki sinne valmiiksi ladatut mallisivut, artikkelit ja lisäosat (Hello Dolly ym.). Kannattaa poistaa myös alustalle valmiiksi ladatut teemat ja jättää sinne vain yksi varateema esimerkiksi Twenty TwentyTwo.

Nyt olet valmis aloittamaan nettisivujesi rakentamisen. Klikkaa WordPressin valikosta Sivut, kirjoita sivulle nimi (minkä haluat näkyvän valikossa esim. Palvelut) ja klikkaa vielä Suunnittele Elementorissa. Näin ohitat WordPressin oman editorin ja voit aloittaa nettisivujesi rakentamisen valitsemalla alhaalta kuinka monta osiota haluat luoda ja raahata vasemman puoleisesta valikosta sisältöjä esimerkiksi kuvan tai otsikon.

error: Content is protected !!