Kuka olen?

Moikka! Olen Milla Tähkänen graafinen suunnittelija ja brändivalmentaja omassa yrityksessäni Millanen Design ja häärin Sielukkaat SUPERyrittäjät blogin sekä samannimisen Facebookyhteisön takana. Toimistoni sijaitsee Nokialla, mutta toimin koko Suomen alueella.

Olen erityisesti keskittynyt visuaalisesti vahvojen brändien suunnitteluun, johon sisältyy brändistrategia, brändin visuaalinen ilme, logosuunnittelu, nettisivujen suunnittelu, pakkaussuunnittelu ja erilaisten markkinointimateriaalien suunnittelu. 

Autan sielukkaita palvelualan yrittäjiä saamaan sopivasti unelma-asiakkaita ja myyntiä erottumalla muista, rakentamaan oman unelmabisneksen Premium-Brändin avulla ja kehittämään nettisivuja, jotta he voivat luoda unelmiensa yrityksen ja elää sellaista elämää kuin haluavat. 

Visuaalisena brändivalmentajana autan palveluyrittäjiä brändien suunnittelussa, markkinoinnissa ja omien palveluiden myymisessä ilman tyrkyttämistä ja suuria markkinointibudjetteja.

Graafista suunnittelua olen opiskellut Helsinki Design Schoolissa ja visuaalista suunnittelua Tampereen ammattikorkeakoulussa Taiteessa ja viestinnässä valmistuen medianomiksi vuonna 2004. Lisäksi minulla on yli 20 vuoden kokemus myynnin parista. Oman graafisen suunnittelun yritykseni perustin vuonna 2016.

Tarinani

Olen lapsesta asti ollut hyvin taiteellinen ja luova persoona – oman polun tallaaja. Olen halunnut tehdä asiat omalla tavallani, enkä ole seurannut muotivillityksiä. Pidin piirtämisestä, luonnosta ja eläimistä. Harrastin kuvataidekoulua ja ratsastamista. Pidin kavereilleni myös salapoliisikerhoa. :o) Koulussa tykkäsin kuvaamataidosta, historiasta ja biologiasta. Lapsuuden toiveammattejani olivat paleontologi, meribiologi ja eläinlääkäri.

Vanhempani ovat yrittäjiä ja olen kokenut sekä yrittäjyyden kiireisen elämäntavan että sen tuoman vapauden. Yrittäjyys mahdollisti sen, että vietimme kesät veneillen ja matkustellen.

Luonteeltani olen rauhallinen, luova, idearikas ja olen hyvä ratkomaan erilaisia ongelmia. Ongelmanratkaisukyky ja kiinnostus asioiden selvittämiseen on ollut minulla vahva jo lapsuudesta saakka. Jos en jotain ole osannut, otin selvää miten se tehtiin. Olen opetellut itsekseni mm. soittamaan urkuja ja kitaraa, tekemään omia biisejä sekä ratsastamaan.

Lukion jälkeen pidin välivuoden ja olin töissä Pirkkalan nuorten työpajalla. Menin myös mukaan paikallisen harrastajateatterin toimintaan ja sain pääroolin puolimarionettiteatterina esitetystä näytelmästä Tähkäpää. Kävimme esiintymässä päiväkotiryhmille ja jopa Kihveli soikoon! festivaaleilla. Näytelmään sisältyi jopa laulamista eli olen saanut joskus laulamisesta ja näyttelemisestä palkkaa. :o)

Välivuoden jälkeen (2000) pääsin ensimmäisellä yrittämällä Tampereen ammattikorkeakouluun Taiteen ja viestinnän (TTVO) puolelle opiskelemaan elokuvatuottamista ja taiteellista järjestämistä. Opiskeluaikani oli todella antoisaa ja sain olla mukana yli 30 erilaisessa projektissa. mm. pitkän elokuvan (Kohtalon kirja) ja monien lyhytelokuvien teossa, musiikkivideoissa, teatterinäytelmissä ja erilaisissa taideprojekteissa. Toimin niissä tuottajana, järjestäjänä, kuvaussihteerinä, lavastajana ja puvustajana.

Opintojen jälkeen minua pyydettiin muuttamaan Helsinkiin, jossa alan töitä olisi ollut enemmän tarjolla, mutta minä valitsin jäädä Tampereelle perheeni ja ystävieni luo. Päätin opintojen jälkeen mennä muutamaksi vuodeksi töihin tienaamaan hieman rahaa ja miettimään mitä tekisin seuraavaksi.

Jämähdin kuitenkin kokoaikaiseen sisustusmyyjän työhön, jonka piti olla vain väliaikainen työ medianomiksi valmistumiseni jälkeen. Kuukausipalkka, ihanat työtoverit ja palkalliset lomat saivat minut “tyytymään” myyjän työhön, vaikka itse tiesin minusta olevan paljon enempään.

Matkustelin tuolloin paljon ympäri maailmaa ja keräsin uskomattomia kokemuksia. Kouluttauduin mm. avovesisukeltajaksi (Advanced Open Water Diver) Thaimaassa, tutustuin Antoni Gaudin arkkitehtuuriin Barcelonassa ja kävin Aerosmithin Rock ‘n’ Roller Coasterissa Pariisin Disneylandissä (vuoristorata, jossa sai kokea 5G:n voiman).

Vasta, kun sain sisustusmyyjän raskaasta ja kuluttavasta työstä molempiin käsiini vakavan rasitusvamman, ehdin ja maltoin todella pysähtyä paikoilleni miettimään mitä todella elämäni aikana halusin tehdä, mikä on elämäntehtäväni. Puolen vuoden pysähtyminen teki todella hyvää. Tajusin, että halusin vihdoin toteuttaa haaveeni paikkariippumattomasta työstä ja arvostin vapautta enemmän kuin rahaa. En missään nimessä halunnut työskennellä enää viitenä päivänä viikossa. Halusin elää niin, että minulla on mahdollisuus tehdä niitä asioita joista nautin ja silloin kuin haluan.

Opiskelin graafisen suunnittelun tutkinnon ja perustin valmistumiseni jälkeen oman yrityksen. Kolmen vuoden yrittämisen jälkeen ymmärsin, että minun pitää keskittää osaamiseni yhteen aihealueeseen, jossa koen olevani parhaimmillani ja missä voin auttaa muita kaltaisiani yrittäjiä, jotka kamppailevat nyt niiden samojen ongelmien ja haasteiden parissa kuin minäkin yritykseni perustamisen alkuaikoina. 

Päätin keskittyä auttamaan uusia yrittäjiä ja sellaisia pienyrittäjiä, jotka haluavat kehittää yritystään eteenpäin. Keskityin työssäni sellaisiin graafisen suunnittelun palveluihin, joita yrittäjät tarvitsivat kuten esim. logosuunnitteluun, nettisivujen suunnitteluun ja toteutukseen, graafiseen ilmeeseen, mainosmateriaalien kuten esitteiden, roll-upien, pakkausten ja mainosvideoiden suunnitteluun ja toteuttamiseen.

“Olen auttanut viime vuosien aikana lukuisia yrittäjiä liikunta- ja hyvinvointialoista puhdistusaloihin sekä viestintäaloista viihdealoihin. Olen saanut myös olla mukana auttamassa yrittäjiä, jotka ovat kehittäneet oman tuotteen tai palvelun.”

Olen aina halunnut kehittää itseäni eteenpäin. Olen uudistushaluinen eli haluan jatkuvasti myös kehittää omaa yritystäni ja palveluitani eteenpäin, koska vain muuttumalla voi saada aikaan jotain suurta.

Minulla on ollut useita mentoreita ja valmentajia yrittäjyyden taipaleellani. Olen halunnut opiskella monipuolisesti myös yrittäjyyttä syventäviä aiheita kuten NLP:tä (neuro linguistic programming) ja tarinankerrontaa.

Päätin koota osaamiseni eri tasoisiksi valmennuksiksi, jotta yhä useammilla yrittäjillä on mahdollisuus hyötyä osaamisestani. Vuodesta 2020 tulikin kaikkien aikojen erikoisin vuosi Koronan takia. Osalle yrittäjistä siitä tuli kasvun vuosi ja toisille taas koitti aika, jolloin omia palveluita täytyi alkaa viemään nettiin.  Kehitin tätä silmällä pitäen yrittäjille suunnatun brändäyskurssin, jossa keskityttiin persoonallisen brändin luomiseen ja oman brändikäsikirjan tekemiseen.

Syksyllä 2023 lanseerasin uuden Sielukas Premium-Brändi -ohjelman. Ohjelman aikana sielukkaat yrittäjät kokevat kokonaisvaltaisen muutoksen yrityksessään. Heille kehitetään oma Premium-Brändi ja suunnitellaan sellainen markkinointi, jossa unelma-asiakkaat löytävät heidän yrityksensä automaattisesti sen sijaan, että he itse juoksisivat asiakkaidensa perässä. Ohjelmassa tuetaan yksinyrittäjiä luomaan sielukas brändi sydämestänsä käsin ja opetetaan tekemään asiakaslähtöistä markkinointia ilman tyrkyttämistä tai maksettua mainontaa.

Keväällä 2024 kehitän Sielukas Premium-Brändi -ohjelmasta uuden palvelun: Unelmabisnes Premium-Brändin avulla. Tässä ideana on tarjota palvelualan yrittäjälle palvelu, jonka aikana rakennamme yhdessä yrittäjälle oman unelmabisneksen 12 viikon aikana, samalla tavalla kuin olen ollut mukana tekemässä asiakkailleni brändisuunnittelua tai nettisivujen suunnittelua. Keskustelemme ensin yrittäjän kanssa tiiviisti siitä millainen olisi hänen unelmabisneksensä sekä tavoitteensa elämässä / yrittäjyydessä ja tämän jälkeen esitän hänelle suunnitelman miten lähdemme rakentamaan sitä yhdessä. Palveluni sisältää graafista suunnittelua, brändisuunnittelua, nettisivujen suunnittelua, palvelumuotoilua, asiakaspalveluprosessien suunnittelua, hakukoneoptimointia, brändi-, sisältö- ja markkinointistrategian yms. Palvelu räätälöidään kunkin yrittäjän mukaan yksilöllisesti.

Tulet saamaan kaiken tukeni ja osaamiseni käyttöösi. Suunnittelupalveluissani ja valmennuksissani haluan keskittyä juuri sinun yrityksesi kehittämiseen 100%:sti. Yrityksesi menestyminen on tärkein tehtäväni. Menestyminen ei tule koskaan yllättäen yhdessä yössä, vaan sen eteen on oltava valmiita tekemään töitä, mutta työn ei pidä olla kuormittavaa ja omaa energiaa pois vievää.

Etsin tällä hetkellä 3-5 palvelualan yrittäjää, jotka haluavat rakentaa yrityksestään oman unelmabisneksensä seuraavien 12 viikon aikana.

Olen laatimassa aiheesta uutta palvelua ja etsin muutamaa testiasiakasta, ennenkuin alan veloittamaan täyttä hintaa.

Jos tämä on juuri sitä, mitä tällä hetkellä haluat, ota yhteyttä niin katsotaan voisiko tämä olla sopiva palvelu sinulle.

Miksi minä?

Kun valitset minut:

  • saat ketterän yhden naisen suunnittelutoimiston yhteistyökumppaniksesi ja tueksesi yrityksesi kehittämisessä. Sinun ei tarvitse asioida monen eri ihmisen kanssa. Työskentelen henkilökohtaisesti kaikkien asiakkaideni kanssa ensimmäisestä puhelusta lanseeraukseen asti.
  • olen tosi mukava, luotettava ja aikaansaava. Kanssani on mukavaa tehdä töitä.
  • vahvuuksiani ovat visuaalinen suunnittelu, ideointi ja ongelmanratkaisukyky,
  • saat minulta selkeät ohjeet ja neuvot ilman jaaritteluja ja kapulakieltä,
  • seuraan edistymistäsi ja autan sinua saamaan tuloksia,
  • annan suunnittelutöilleni 100%:n tyytyväisyystakuun.

Ota yhteyttä minuun ja tehdään tästä vuodesta yrityksesi huippuvuosi!

Liity myös mukaan yhteisööni, ilmaiseen Facebook -ryhmään Sielukkaat SUPERyrittäjät!

error: Content is protected !!