Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Logosuunnittelu

Milla Tähkänen piirtämässä kuvitusta

Usein kuulee uusien yrittäjien kehuskelevan, miten he ovat saaneet tehtyä yrityksellensä logon muutamalla eurolla – joskus jopa ilmaiseksi, ilman mitään suunnittelukokemusta. Tai teettäneensä logon piirtämisestä kiinnostuneella naapurin tyttärellä / pojalla. Logon teettämisessä ei kuitenkaan kannata pihistellä.

Yrityksen logo on ehkäpä yrityksen brändin rakentamisessa se tärkein osanen. Ei ole yhdentekevää millaisen logon yritykselleen suunnittelee tai teettää. Aloittavan yrittäjän kannattaa panostaa asiantuntevaan logosuunnitteluun, koska kunnolla tehdyn logon ympärille on helpompaa rakentaa yrityksen brändiä ja yritysilmettä.

Logo on yrityksesi sydän

Liikkeen teippauksissa, sähköpostien ulkonäössä ja nettisivujen visuaalisuuden suunnittelussa lähtökohtana on logo. Jos logoa ei ole suunniteltu heti alusta lähtien toimivaksi, tulee kalliiksi uusia nämä kaikki, kun vaihtaa yrityksen logoa myöhemmässä vaiheessa. Puhumattakaan siitä, mitä asiakkaat yrityksestä ajattelevat. Halvan näköisen logon omaavaa yritystä ei pysty ottamaan vakavasti ja se vaikuttaa ostokäyttäytymiseen. Myöskin logossa käytetyt ilmaiskuvat voivat aiheuttaa myöhemmin päänvaivaa yrittäjälle, kun paikkakunnalle muuttaakin yhtäkkiä yritys, jonka logossa toistuu sama kuva kuin hänen logossaan – yritykset menevät asiakkailla sekaisin.

Logo kertoo millainen yrityksesi on

Hyvässä logossa ammattilainen on ottanut huomioon suunnittelussaan yrityksen toimialan, arvot, yrityksen pääasiallisen kohderyhmän sekä myöskin yrityksen kilpailijat, jotta yritys erottuu kilpailijoistaan edukseen. Ammattilainen osaa valita logoon yritykselle sopivan fontin – maksimissaan kaksi erilaista fonttia. Jos fontteja on enemmän, logosta tulee sekavan näköinen.

Millainen on hyvä logo?

Ammattimainen graafikko suunnittelee logon myös tarpeeksi yksinkertaiseksi ja ajattomaksi. Hyvä logo on toimiva ja hyvännäköinen vielä vuosienkin päästä, toimii hyvin sekä postimerkin kokoisena laskupohjissa, että metrien levyisenä liikkeen valokyltissä eli on myös vektoroitu asianmukaisesti. Hyvin suunniteltu logo toimii sekä värillisenä että mustavalkoisena versiona.

Miten voin auttaa sinua?

Minulta saat edellä kuvailtua henkilökohtaista suunnittelupalvelua. Miltä kuulostaisi saada oma henkilökohtainen suunnittelija? Voimme suunnitella logon yhdessä oman ideasi pohjalta tai voin suunnitella logon itse täysin alusta hyväksyttäen suunnitelmani aina ensin sinulla. Lisäksi annan aina töilleni 100% tyytyväisyystakuun eli jos et ole suunnittelemaani logoon tyytyväinen, suunnittelen sinulle joko uuden logon tai sinun ei tarvitse maksaa logosuunnitteluun kuluneesta ajasta mitään. Lue logosuunnittelusta lisää nettisivuiltani!