Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Miksi perustin oman yrityksen?

Käyntikortit pöydällä Millanen Design

Perustin yritykseni Millanen Design huhtikuussa 2016. Minua voi hyvin kutsua alan vaihtajaksi. Olen opiskellut media-alaa, olen ollut pitkään myyntityössä sisustusalalla ja nyt keskittänyt työni graafiseen suunnitteluun. Mielessäni oli pyörinyt oman graafisen suunnittelun toimiston perustaminen jo jonkin aikaa, jotta saisin osaamiseni tuotua paremmin esiin. Graafinen suunnittelu on alana sellainen, mikä kiinnostaa minua eniten, monipuolisine työtehtävineen.

Kun valmistuin vuonna 2004 medianomiksi TTVO:lta, olin tuolloin varma, että olisin hetken töissä kohentamassa talouttani ja jatkaisin koulunkäyntiäni sitten lavastajaksi tai sisustussuunnittelijaksi. Etenin kuitenkin työpaikallani, eräässä rautakaupassa, nopeasti kassatyöntekijästä kuukausipalkkaiseksi vastuumyyjäksi sisustusosastolle ja kouluttauduin TAKK:n kautta työn ohella oppisopimuksella sisustusmyyjäksi.

Matkustelu ja valokuvaus vei mennessään

Innostuin myös paljon matkustelemisesta ja valokuvaamisesta. Olin mm. kuukauden reppureissuilla Thaimaassa muutamaan otteeseen ilman sen kummempia suunnitelmia. Tietysti halusin kokea myös suurkaupunkien hulinan Bangkokissa, Pariisissa, Barcelonassa ja Lontoossa. Panostin valokuvaamiseen ostamalla paremman valokuvauskaluston. Matkustelu on avartanut huimasti maailmankatsomustani ja saan matkoista sekä sieltä otetuista kuvista inspiraatiota töihini yhä vieläkin.

Kokemusta myyntityöstä

Kokemusta myyntityöstä ja sisustamisestakin on kertynyt yli kymmenen vuoden ajalta. Myyjän työssäkin huomioin graafisen suunnittelun merkityksen. Olen kohdannut työssäni sekä hyvää että huonoa pakkaussuunnittelua ja olen nähnyt erilaisten myyntikampanjoiden tehon esillepanoineen, mikä osaltaan auttaa minua toimimaan paremmin jatkossa graafisen suunnittelun parissa, pakkauksien ja markkinointimateriaalien suunnittelussa.

Päätös yrittäjyydestä

2015 päätin kaivaa unelmani oman yrityksen perustamisesta taas esiin ja hakeuduin Helsinki Design Schooliin opiskelemaan graafisen suunnittelun tutkinnon, jotta saisin päivitettyä tietokonetaitoni, osaamiseni ja tietouteni alan tämän hetken trendeistä ja suuntauksista ajan tasalle. Koulu oli juuri sellainen kuin olin toivonutkin. Opettajat ovat alansa parhaimmistoa ja opetus laadukasta. Osallistuin vielä tammikuussa 2016 samaisen koulun Fashion Film –kurssille, jonka opettajana toimi Paola Suhonen. Kun valmistuin koulusta joulukuussa 2015, aloin heti suunnittelemaan oman yritykseni perustamista.

Yrittäjyys on jatkuvaa opiskelua

Tietoa yrittämisestä ja yrityksen perustamisesta olen saanut yrittäjävanhemmiltani ja itse aktiivisesti opiskelemalla työn ohessa. Myös graafinen suunnittelu itsessään on jatkuvaa opiskelua ja ajantasalla pysymistä. Odotan innolla miten Millanen Design saa jalansijaa graafisen suunnittelun ja kuvittamisen laajalla ja laadukkaalla kentällä. Pyrin ainakin panostamaan töissäni laatuun ja suunnittelun yksilöllisyyteen täydellä 100%:lla.

Lue lisää yrittäjyydestäni ja tarinastani!

Olen Milla Tähkänen, graafinen suunnittelija ja brändivalmentaja.
 
Haluan auttaa uransa alussa olevia yrittäjiä pärjäämään paremmin ja menestymään yritystoiminnassaan. Haluan auttaa heitä menestymään, jotta he voivat omalta osaltaan auttaa myös muita ja näin hyvän tekeminen kertaantuu. 
 
Autan yrittäjiä saamaan enemmän myyntiä ja asiakkaita sekä kehittämään omaa ajattelutapaansa. Asioita voidaan tehdä paljon helpommin ja tehokkaammin ajautumatta väsymyskierteeseen.
 
Autan myös yrittäjiä erottumaan muista persoonallisen brändin ja asiakkaisiin vetoavan markkinoinnin avulla.

Näitä suosittelen:

(Linkit ovat affiliatelinkkejä: klikkaaminen ei maksa sinulle mitään, mutta minä voin saada siitä pienen palkkion.)

Tilaa artikkelit sähköpostiisi:

Lisää artikkeleita:

error: Content is protected !!