Logosuunnittelun hinta

Usein kuulee uusien yrittäjien kehuskelevan, miten he ovat itse tehneet yrityksellensä logon ilmaiseksi tai ovat teettäneet logon piirtämisestä kiinnostuneella naapurin tyttärellä / pojalla muutamalla kympillä. Jotkut uskaltavat myös tilata logosuunnittelun halvalla ulkomailta. Älä valitse logosi suunnittelijaa sen perusteella keneltä saat suunnittelun halvimmalla. Logon teettämisessä ei kannata pihistellä. Logosi on tärkein käyntikortti yrityksestäsi ja logo on usein se mistä yrityksesi muistetaan. Lue mitkä asiat voivat vaikuttaa logosuunnittelun hintaan.

Yrityksen logo on ehkäpä yrityksen brändin rakentamisessa se tärkein osanen. Ei ole yhdentekevää millaisen logon yritykselleen suunnittelee tai teettää.

Aloittavan yrittäjän kannattaa panostaa asiantuntevaan logosuunnitteluun, koska kunnolla tehdyn logon ympärille on helpompaa rakentaa yrityksen brändiä ja yritysilmettä.

Logo on yrityksesi sydän

Liikkeen teippauksissa, uutiskirjeiden ulkonäössä ja nettisivujen visuaalisuuden suunnittelussa lähtökohtana on usein logo. Jos logoa ei ole suunniteltu heti alusta lähtien toimivaksi, tulee kalliiksi uusia nämä kaikki, kun vaihtaa yrityksen logoa myöhemmässä vaiheessa.

Puhumattakaan siitä, mitä asiakkaat yrityksestä ajattelevat. Halvan näköisen logon omaavaa yritystä ei pystytä ottamaan vakavasti ja se vaikuttaa ostokäyttäytymiseen. Hyvä logo kertoo asiakkaillesi, että olet tosissasi liiketoimintasi suhteen.

Myöskin logossa käytetyt ilmaiskuvat voivat aiheuttaa myöhemmin päänvaivaa yrittäjälle, kun paikkakunnalle muuttaakin yhtäkkiä yritys, jonka logossa toistuu sama kuva kuin hänen logossaan – yritykset menevät asiakkailla sekaisin.

Hyvä logo kertoo millainen yrityksesi on

Hyvässä logossa ammattilainen on ottanut huomioon suunnittelussaan yrityksen toimialan, arvot, yrityksen pääasiallisen kohderyhmän sekä myöskin yrityksen kilpailijat, jotta yritys erottuu kilpailijoistaan edukseen.

Ammattilainen osaa valita logoon yritykselle sopivan fontin – maksimissaan kaksi erilaista fonttia. Jos fontteja on enemmän, logosta tulee sekavan näköinen.

Jos tilaat logon halvalla ulkomailta, tekijää ei useinkaan kiinnosta mitä logo kertoo yrityksestäsi tai sen arvoista. Se on usein suunniteltu vain teksti edellä.

Millainen on hyvä logo?

Ammattimainen graafikko suunnittelee logon tarpeeksi yksinkertaiseksi ja ajattomaksi.

Hyvä logo on toimiva ja hyvännäköinen vielä vuosienkin päästä. Se toimii hyvin sekä postimerkin kokoisena laskupohjissa, että metrien levyisenä liikkeen valokyltissä ja on myös vektoroitu asianmukaisesti.

Hyvin suunniteltu logo toimii sekä värillisenä että mustavalkoisena versiona.

Hyvä logo on mieleenpainuva ja se erottaa sinut hyvin kilpailijoistasi.

Parhaimmillaan hyvä logo on omaperäinen, uniikki ja tyylikäs. Se tuo yrityksellesi lisäarvoa ja herättää unelmiesi asiakkaiden mielenkiinnon.

Logosuunnittelun hinta

Miten logosuunnittelun hinta sitten määritellään?

Logosuunnittelun hintaan ei pitäisi vaikuttaa pelkästään logon suunnitteluun käytettyjen työtuntien määrä, vaan ennemminkin se millainen lopputulos logolla saavutetaan.

Hintaan vaikuttaa se suunnitellaanko logo suurelle yritykselle kansainväliseen käyttöön vai hyvin hillitty logo yksinyrittäjälle.

Hintaan vaikuttaa myös logosuunnittelijan ammattitaito. Jos logosuunnittelun hinta on vain muutamasta kympistä sataseen, voi suunnittelun tasosta päätellä jotain. 

Hyvän, ammattilaisen suunnitteleman logon saa Suomessa jo 300€:sta ylöspäin. Jos logosuunnittelu on hinnoiteltu tätä alemmas, ei todennäköisesti suunnittelija itsekään arvosta omia suunnittelutaitojaan.

Hintaan vaikuttaa eniten se millaisen lopputuloksen haluat saada.

Logosuunnitteluun pätee samat säännöt, kuin muuhunkin suunnitteluun. Et voi saada hyvää, nopeasti ja halvalla. Voit valita näistä kriteereistä vain kaksi. Jos haluat hyvän logon nopeasti, se ei ole halpa. Jos taas haluat hyvän logon edullisesti, et saa sitä nopeasti. Jos taas yrität saada logon halvalla ja nopeasti, et saa yrityksellesi hyvää ja laadukasta logoa.

Voinko auttaa sinua?

Tarjoan sinulle henkilökohtaista suunnittelupalvelua yrityksesi logon suunnittelussa. Miltä kuulostaisi saada oma henkilökohtainen graafinen suunnittelija, joka voi jatkossa auttaa sinua monessa muussakin yrityksesi asiassa brändäämisestä nettisivujen suunnitteluun?

Voimme suunnitella logon yhdessä oman ideasi pohjalta tai voit jättää logon suunnittelun täysin minulle. Hyväksytän aina suunnitelmani ensin sinulla.

On erityisen tärkeää, että olet tyytyväinen uuteen logoosi. Suunnittelen aina muutaman erilaisen logovaihtoehdon, joista yhtä lähdemme hiomaan eteenpäin.

Lisäksi annan aina töilleni 100% tyytyväisyystakuun eli jos et ole suunnittelemaani logoon tyytyväinen, suunnittelen sinulle joko uuden logon tai sinun ei tarvitse maksaa logosuunnitteluun kuluneesta ajasta mitään. Tutustu logosuunnittelupalveluihini lisää täältä!  

Olen Milla Tähkänen, graafinen suunnittelija ja brändivalmentaja.
 
Missioni on auttaa sielukkaita ja kasvuhaluisia yrittäjiä menestymään yrittäjyydessään. Autan heitä suunnittelemaan oman persoonallisen brändin, visuaalisen ilmeen sekä luovat markkinointi- ja myyntistrategiat.  
 
Autan yrittäjiä saamaan enemmän selkeyttä yrittäjyyteensä ja kehittämään omaa ajattelutapaansa, jotta he voivat saada enemmän myyntiä ja asiakkaita omilla ehdoillaan sekä pääsemään pois hintakilpailun loukusta, jossa halvin hinta voittaa.
 
Kun yrittäjät menestyvät, he voivat omalta osaltaan auttaa myös muita ja näin hyvän tekeminen kertaantuu.

Näitä suosittelen:

Ehdottomasti paras ja helppokäyttöisin sähköpostijärjestelmä, joka auttaa yrittäjiä automatisoimaan yritystoimintansa.

Monipuolinen ja helppokäyttöinen nettisivujen sivustonrakentaja.

Paras graafisen suunnittelun työkalu yrittäjän käyttöön.

Luo interaktiivisia kyselyjä, joiden avulla keräät helposti kohdennettuja liidejä sähköpostilistallesi.

Tämä Wordpress -lisäosa pitää nettisivusi turvassa hakkereilta.

Tilaa artikkelit sähköpostiisi:

Lisää artikkeleita:

error: Content is protected !!