Tutustu logosuunnittelun trendeihin

Logosuunnittelun trendit saavat usein vaikutteita muista taiteenlajeista. Logosuunnittelun trendit ovat hyvin lähellä graafisen suunnittelun trendejä, mutta on hauska huomata, miten monet graafisen suunnittelun trendit eivät toimikaan niin hyvin logosuunnittelussa. Keräsin yhteen mielestäni tällä hetkellä selkeimmin vallitsevat logosuunnittelun trendit.

1. Rohkeat, vivahteikkaat tasaiset värit

Tasaiset yhtenäiset väripinnat logoissa näyttävät kauniilta. Usein väriä ei uskalleta käyttää paljoa. Alla olevassa Labib Multimedian logossa on käytetty monia väripaletin pää- ja välivärejä, mutta logo näyttää silti hyvin tyylikkäältä.

Kuva: Labib Multimedia logo

2. Gradientit, värisiirtymät kahdella värillä

Kahden värin värisiirtymät antavat Dan Dragomirin logolle jopa hieman metallinhohtoista vivahdetta. Hyvin yksinkertaisilla muodoilla ja keinoilla on saatu aikaan upea logo. 

Kuva: dandragomir

3. Metallinhohto

Metallinhohto antaa logolle arvokkaamman vaikutelman. Usein samaa metallinhohdon väriä käytetään kauttaaltaan koko logossa, niin kuin alla olevassa tyylikkäässä Ashley Cameronin suunnittelemassa Komatsun logossa. Metallinhohto sopii mielestäni erityisen hyvin esim. kauneus- ja korualan logoihin.

Kuva: Ashley Cameron

Metallinhohtoa logossa

4. Taidokkaasti käsinpiirretyt kirjaimet logossa

Kuvan voi yhdistää tekstiin myös näin hillitysti ja tyylikkäästi. Ääriviivapiirrokset sopivat hyvin käsinkirjoitetun tekstin kanssa. 

Kuva: The Lab Creative  Studio

Kuvitus logossa

5. Minimalistisuus typografiassa

Useat suuret yritykset ovat siirtyneet logoissaan minimalistiseen ilmeeseen. Yksinkertainen ilme on tyylikästä ja myöskin hyvin tähän aikakauteen sopivaa.

Kuva: JUST Creative

Logon muutos minimalistisemmaksi

6. Taiteelliset logot

Logot voivat olla myös kuin taideteoksia. Tässä logossa on suunnittelun apuna käytetty ainoastaan eri kokoisia ympyröitä, joita yhdistelemällä on saatu aikaiseksi naisen pää.

Kuva: Christina Crump GDesign

Taiteellinen logo

7. Yksityiskohtiin keskittyminen

Vaikka pelkistetyt logot ovatkin nyt muodissa, niin ovat myöskin paljon pieniä yksityiskohtia sisältävät logot. On hauska huomata, että näin suuret äärilaidat ovat logosuunnittelussa vallalla.

Kuva: Brian Steely

yksityiskohtainen logo

8. Negatiivinen tila

Negatiivinen tila osana logoa on ollut muodissa jo useamman vuoden ajan, eikä suotta. Tämä logotyyli vaatii paljon kekseliäisyyttä suunnittelijaltaan. Tämä tyyli toimii usein parhaiten selkeän mustavalkoisena. Negatiivinen tila voi muodostua myöskin kuvasta.

Kuva: Think by Gustav Wiese

negatiivinen tila logossa

9. Geometrisuus, kolmiulotteisuus, muotoansa muuttavat logot ja optiset illuusiot

Modernit geometriset muodot jatkavat suosiotaan logosuunnittelussa. Geometriset muodot sopivat monelle yritykselle, joiden alasta on muuten vaikeaa saada kuvitusta logoon. Usein logoista tehdään myös kolmiulotteisia ja muotoansa muuttavia, koska ne herättävät positiivista huomiota. Esimerkkejä optisista illuusioista voit nähdä vaikkapa tästä linkistä.

Kuva: Maura Reed

Geometrinen logo

10. Hauskuus ja eloisuus

Logot voivat olla myös hauskoja. Varsinkin, jos logojen sanoma liittyy lapsiin tai huumoriin. Hauskat logot saavat katsojan hyvälle tuulelle, mikä on nykymaailmassa erittäin tärkeää. Hauskat logot kuuluvat ehdottomasti uusimpiin logosuunnittelun trendisuuntauksiin. Voisiko sinun yritykselläsi olla hauska logo?

Kuva: Vladimir Sjeberza

Hauska logo
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Ota nämä asiat huomioon, kun tilaat logosuunnittelun

Briiffaa logosuunnittelijasi kunnolla. Mitä enemmän kerrot yrityksestäsi, sen arvoista, tavoitteista ym. sitä onnistuneemman logon saat yrityksellesi. Jos yrityksellesi on jo määritelty oma värimaailma, kerro se suunnittelijallesi. Usein logoon ei välttämättä kannata valita sitä omaa lempiväriäsi, vaan miettiä, mitä erilaiset värit voisivat kertoa yrityksestäsi ja kertoa vakuuttavammin yrityksesi tarinaa. Kannattaa antaa värin valinta logosuunnittelijallesi.

Ota nämä asiat huomioon, kun tilaat logosuunnittelun

Kerro logosuunnittelijalle millaisia tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on yrityksellesi. Aiotko perustaa yrityksellesi tulevaisuudessa esimerkiksi kivijalkaliikkeen tai verkkokaupan. Näin logosuunnittelijasi pystyy ottamaan huomioon logon suunnittelussa sen monikäyttöisyyden ja pystyy suunnittelemaan sellaisen logon, joka muodoltaan ja väreiltään sopii myös tulevaisuuden käyttötarpeisiin.

Voit miettiä seuraavia kysymyksiä ennen logosuunnittelun tilaamista:

Mieti mikä on brändisi / yrityksesi kohderyhmä?

Ketkä ovat asiakkaitasi?

Millainen on ihanneasiakkaasi?

Mitä haluat viestiä asiakkaillesi yrityksestä?

Miten erotut muista alasi yrityksistä?

Mitkä ovat yrityksesi tärkeimmät arvot?

Mitkä ovat yrityksesi tulevaisuuden suunnitelmat?

Tee moodboard ajatustesi tueksi

Jos haluat ja osaat, niin kokoa suunnittelijalle moodboard yrityksestäsi eli kokoa kuvia esim. Pinterestistä. Etsi sellaisia tunnelmakuvia, joita myös yrityksesi haluaa välittää asiakkaillensa. Moodboardin avulla suunnittelija näkee konkreettisesti yrityksesi. Pelkät sanat antavat enemmän tulkinnan varaa. 

moodboard esimerkki

Kuva: Lena

Anna logosuunnittelijalle rehellistä palautetta

Suunnittelija keskittyy tekemään sinulle töitä ja haluaa suunnitella yrityksellesi täydellisen logon, joten anna hänelle palautetta. Vain sinä olet yrityksesi parhain asiantuntija ja tiedät sopiiko logo tarkoituksiisi, onko suunnittelija sisäistänyt yrityksesi oikein.

Anna logosuunnittelulle aikaa

Logosuunnittelu vie oman aikansa. Toimeksiannon jälkeen logosuunnittelijan mielessä käynnistyy ”tutka” ja hän pohtii, tutkii, kokeilee ja puntaroi millainen logo sopisi yrityksellesi parhaiten. Pohdiskelu vie aikaa. Usein, kun logoon ottaa hieman eteäisyyttä, huomaa logon uudesta näkökulmasta ja osaa parantaa sitä. Kiireetön suunnittelu on sinun etusi.

Tilaa logosuunnittelu täältä!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Logosta on hyvä aloittaa, vaikka on se brändäys muutakin…

Näillä 4 vinkillä pääset brändäyksessä alkuun!

Normaalisti, kun kuullaan puhuttavan brändäämisestä, ajatellaan, että se tarkoittaa yrityksen logoa, fontteja, värimaailmaa ja sitä millaisia kuvia yritys käyttää markkinoinnissaan, nettisivuillaan ja viestinnässään. Tämä pitää kyllä paikkansa, mutta usein unohdetaan, että brändäykseen kuuluu paljon muutakin.

”Yleisösi kertoo oletko luonut brändin. Brändin tekee asiakkaat, jotka ostavat sinulta eivätkä muilta ja jakavat muille olemassaoloasi.” (Danielle McWaters)

Mitä voimme tehdä vahvistaaksemme brändiämme? Voimme antaa asiakkaillemme positiivisia kokemuksia yrityksestämme – muistoja, tarinoita ja hyvän kanssakäymisen kokemuksen.

Voit miettiä yrityksesi brändin rakentamista seuraavilla kysymyksillä:

1. Määritä paikkasi markkinoilla.

Miksi yrityksesi on olemassa? Mitä uutta se tuo mukanaan? Mihin asiakkaan ongelmaan yrityksesi antaa ratkaisun? Minkälaisen muutoksen asiakas kokee yrityksesi kautta?

2. Tiedä ja tunne kohderyhmäsi.

Minkä tyyppisiä ihmisiä yrityksesi kerää ympärilleen? Millainen on ihanneasiakkaasi ja millainen se ei ole? Miten houkuttelet ihanneasiakkaita ympärillesi? Mikä saa asiakkaasi palaamaan asiakkaaksesi uudelleen?

3. Luo strategia, jolla on tarkoitus.

Miten tavoitat ihanneasiakkaasi markkinoinnillasi? Miten herätät asiakkaissasi haluamiasi tunteita? Miten asiakkaasi tunnistaa sinut sähköpostistasi? Miten pysyt johdonmukaisena, mutta samalla ajankohtaisena?

4. Kehitä visuaalinen identiteettisi.

Mitä logosi kuvastaa? Millaista väripalettia yrityksesi käyttää? Mitä tunteita yrityksesi haluaa herättää kuvien avulla? Mitkä fontit tukevat yrityksesi sanomaa parhaiten? Millaisella äänensävyllä puhut asiakkaillesi?

Mieti edellisiä kysymyksiä yrityksesi brändäyksen näkökulmasta ja tee itsellesi moodboard esim. Pinterestistä löytämilläsi kuvilla. Käytä tätä moodboardia apunasi yrityksesi brändin yhtenäistämisessä ja ota se mukaan myös palavereihin graafikkosi kanssa. Moodboardin avulla pääsette nopeammin “samalle aaltopituudelle” ja saavutatte tehokkaammin tuloksia.

Haluatko lähteä kehittämään omaa brändiäsi? Lue lisää

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Miksi graafista suunnittelua tarvitaan?

Pakkaussuunnittelua thaimaalaisittain

Graafista suunnittelua on mm. painotuotteissa, pakkausten ulkoasuissa, mainoksissa, animaatioissa, tekstiilien painokuoseissa, elokuvien alku- ja lopputeksteissä, mobiiliapplikaatioissa ja verkkosivuissa. Graafista suunnittelua tarvitaan kaikenlaisten projektien ulkonäön suunnittelussa. Hyvällä graafisella suunnittelulla pystytään koskettamaan ihmisiä ja vaikuttamaan heidän ostokäyttäytymiseensä. Hyvä suunnittelu antaa tuotteesta oikeanlaista tietoa helposti löydettävässä muodossa. Sillä voidaan vaikuttaa myös käytettävyyteen ja materiaalien käyttöön.

Hyvän graafisen suunnittelijan ominaisuudet

Hyvällä graafisella suunnittelijalla on roppakaupalla luovuutta, taiteellisuutta ja ongelmanratkaisukykyä. Sitä sanotaankin, että graafinen suunnittelija eroaa taiteilijasta vain sillä, että graafisella suunnittelijalla on työlleen asiakas, jolle hän sen suunnittelee, kun taas taiteilija tekee taidetta täysin omista lähtökohdistaan. Taiteilijoilla on vapaammat kädet tehdä mitä vaan, graafisella suunnittelijalla on aina vähintään työn käyttötarkoituksen antamat rajat luovuudelleen.

Miksi tarvitset graafista suunnittelua?

Yrittäjät tarvitsevat graafista suunnittelua yritysilmeensä suunnitteluun. Jotta yritys saavuttaa asiakkaan silmissä luotettavuutta ja laadukkuutta, on yrityksellä oltava yrityksen imagoon sopiva logo, käyntikortit, laadukkaat verkkosivut, kivijalkamyymälän sekä yrityksensä auton teippaukset kunnossa. Myös lomakkeisto ja laskutuspohjat on oltava samassa linjassa yrityksen ilmeen kanssa. Laadukas graafinen suunnittelu auttaa yritystä menestymään ja kasvattamaan myyntiä.

Miten voin auttaa sinua?

Tarjoan sinulle enemmän kuin vain graafista suunnittelua. Olen aina puolellasi, tukenasi ja teen kaikkeni, jotta voisit avullani menestyä paremmin liiketoiminnassasi. Kerään aina taustatietoa ja otan selvää kilpailijoistasi ja niiden visuaalisuudesta projektikohtaisesti, jotta projekti onnistuisi mahdollisimman hyvin, koska se on kummankin etu.

Yrityksellesi räätälöityä graafista suunnittelua

Esittelen suunnitelmistani aina useamman eri vaihtoehdon, joista valitsemme muutaman parhaimman, joista teen tarkemman mallinnoksen. Kerron myös oman mielipiteeni päätöksesi tueksi ja kerron miksi olen päätynyt niihin päätöksiin. Näistä mallinnoksista valitset yhden, jonka viimeistelen ja teen lopulliseksi tuotteeksi. Annan kaikille töilleni asiakastyytyväisyystakuun. Jos et ole jostain syystä tyytyväinen ehdotuksiini, voimme yhdessä työstää projektia täydelliseksi tai voit myös perua tilauksen kuluitta, kun työ on vasta suunnitteluasteella. Tämän mahdollistamalla, otan harteiltasi pois yhden huolen – osaanko tehdä juuri sinulle sopivaa suunnittelua.

Suunnitteluprosessi

Esimerkiksi verkkosivuja suunnitellessani aloitan suunnittelun palaverilla asiakkaani kanssa. Se voi olla tapaaminen, mutta myös puhelinkeskustelu tai sähköpostiviestittelyä, asiakkaan toivomalla tavalla. Verkkosivujen teossa tekijän ja asiakkaan ei vältämättä tarvitse asua lähialueella toistensa kanssa, koska kyseessä on nettiin ladattava palvelu. Kun toiveet ja lähtökohdat ovat selvillä, aloitan varsinaisen suunnittelun. Teen ensin sivurakenteen ja päätän sitten sommitelmalliset sekä visuaaliset lähtökohdat, helppokäyttöisyyden. Teen verkkosivut WordPressillä (aiemmin käytin Musea), koska se antaa hyvän ja monipuolisen alustan suunnittelulle. Kaikki suunnittelemani verkkosivut ovat myös responsiivisia eli skaalautuvat katselulaitteen koon mukaan, koska nettisivuilla käydään hyvin usein juurikin puhelimella.

Yksityishenkilökin voi tarvita graafikon palveluita

Miten sitten yksityishenkilö voisi hyötyä graafisesta suunnittelusta? Usein graafikkoa tarvitaan silloin, kun halutaan esim. yksilölliset hääkutsut ja kiitoskortit sekä apua oman blogin perustamiseen ja sen visuaaliseen suunnitteluun. Graafinen suunnittelija voisi myös suunnitella esim. kaveriporukoille hauskat yhteiset t-paidat. Itse voisin myös esimerkiksi suunnitella ja toteuttaa laadukkaampia työnhakuvideoita tai muistoksi hääpäivästä videon.

Kiinnostuitko? Lue lisää

Logosuunnittelun hinta

Usein kuulee uusien yrittäjien kehuskelevan, miten he ovat itse tehneet yrityksellensä logon ilmaiseksi tai ovat teettäneet logon piirtämisestä kiinnostuneella naapurin tyttärellä / pojalla muutamalla kympillä. Jotkut uskaltavat myös tilata logosuunnittelun halvalla ulkomailta. Älä valitse logosi suunnittelijaa sen perusteella keneltä saat suunnittelun halvimmalla. Logon teettämisessä ei kannata pihistellä. Logosi on tärkein käyntikortti yrityksestäsi ja logo on usein se mistä yrityksesi muistetaan. Lue mitkä asiat voivat vaikuttaa logosuunnittelun hintaan.

Yrityksen logo on ehkäpä yrityksen brändin rakentamisessa se tärkein osanen. Ei ole yhdentekevää millaisen logon yritykselleen suunnittelee tai teettää.

Aloittavan yrittäjän kannattaa panostaa asiantuntevaan logosuunnitteluun, koska kunnolla tehdyn logon ympärille on helpompaa rakentaa yrityksen brändiä ja yritysilmettä.

Logo on yrityksesi sydän

Liikkeen teippauksissa, uutiskirjeiden ulkonäössä ja nettisivujen visuaalisuuden suunnittelussa lähtökohtana on usein logo. Jos logoa ei ole suunniteltu heti alusta lähtien toimivaksi, tulee kalliiksi uusia nämä kaikki, kun vaihtaa yrityksen logoa myöhemmässä vaiheessa.

Puhumattakaan siitä, mitä asiakkaat yrityksestä ajattelevat. Halvan näköisen logon omaavaa yritystä ei pystytä ottamaan vakavasti ja se vaikuttaa ostokäyttäytymiseen. Hyvä logo kertoo asiakkaillesi, että olet tosissasi liiketoimintasi suhteen.

Myöskin logossa käytetyt ilmaiskuvat voivat aiheuttaa myöhemmin päänvaivaa yrittäjälle, kun paikkakunnalle muuttaakin yhtäkkiä yritys, jonka logossa toistuu sama kuva kuin hänen logossaan – yritykset menevät asiakkailla sekaisin.

Hyvä logo kertoo millainen yrityksesi on

Hyvässä logossa ammattilainen on ottanut huomioon suunnittelussaan yrityksen toimialan, arvot, yrityksen pääasiallisen kohderyhmän sekä myöskin yrityksen kilpailijat, jotta yritys erottuu kilpailijoistaan edukseen.

Ammattilainen osaa valita logoon yritykselle sopivan fontin – maksimissaan kaksi erilaista fonttia. Jos fontteja on enemmän, logosta tulee sekavan näköinen.

Jos tilaat logon halvalla ulkomailta, tekijää ei useinkaan kiinnosta mitä logo kertoo yrityksestäsi tai sen arvoista. Se on usein suunniteltu vain teksti edellä.

Millainen on hyvä logo?

Ammattimainen graafikko suunnittelee logon tarpeeksi yksinkertaiseksi ja ajattomaksi.

Hyvä logo on toimiva ja hyvännäköinen vielä vuosienkin päästä. Se toimii hyvin sekä postimerkin kokoisena laskupohjissa, että metrien levyisenä liikkeen valokyltissä ja on myös vektoroitu asianmukaisesti.

Hyvin suunniteltu logo toimii sekä värillisenä että mustavalkoisena versiona.

Hyvä logo on mieleenpainuva ja se erottaa sinut hyvin kilpailijoistasi.

Parhaimmillaan hyvä logo on omaperäinen, uniikki ja tyylikäs. Se tuo yrityksellesi lisäarvoa ja herättää unelmiesi asiakkaiden mielenkiinnon.

Logosuunnittelun hinta

Miten logosuunnittelun hinta sitten määritellään?

Logosuunnittelun hintaan ei pitäisi vaikuttaa pelkästään logon suunnitteluun käytettyjen työtuntien määrä, vaan ennemminkin se millainen lopputulos logolla saavutetaan.

Hintaan vaikuttaa se suunnitellaanko logo suurelle yritykselle kansainväliseen käyttöön vai hyvin hillitty logo yksinyrittäjälle.

Hintaan vaikuttaa myös logosuunnittelijan ammattitaito. Jos logosuunnittelun hinta on vain muutamasta kympistä sataseen, voi suunnittelun tasosta päätellä jotain. 

Hyvän, ammattilaisen suunnitteleman logon saa Suomessa jo 300€:sta ylöspäin. Jos logosuunnittelu on hinnoiteltu tätä alemmas, ei todennäköisesti suunnittelija itsekään arvosta omia suunnittelutaitojaan.

Hintaan vaikuttaa eniten se millaisen lopputuloksen haluat saada.

Logosuunnitteluun pätee samat säännöt, kuin muuhunkin suunnitteluun. Et voi saada hyvää, nopeasti ja halvalla. Voit valita näistä kriteereistä vain kaksi. Jos haluat hyvän logon nopeasti, se ei ole halpa. Jos taas haluat hyvän logon edullisesti, et saa sitä nopeasti. Jos taas yrität saada logon halvalla ja nopeasti, et saa yrityksellesi hyvää ja laadukasta logoa.

Voinko auttaa sinua?

Tarjoan sinulle henkilökohtaista suunnittelupalvelua yrityksesi logon suunnittelussa. Miltä kuulostaisi saada oma henkilökohtainen graafinen suunnittelija, joka voi jatkossa auttaa sinua monessa muussakin yrityksesi asiassa brändäämisestä nettisivujen suunnitteluun?

Voimme suunnitella logon yhdessä oman ideasi pohjalta tai voit jättää logon suunnittelun täysin minulle. Hyväksytän aina suunnitelmani ensin sinulla.

On erityisen tärkeää, että olet tyytyväinen uuteen logoosi. Suunnittelen aina muutaman erilaisen logovaihtoehdon, joista yhtä lähdemme hiomaan eteenpäin.

Lisäksi annan aina töilleni 100% tyytyväisyystakuun eli jos et ole suunnittelemaani logoon tyytyväinen, suunnittelen sinulle joko uuden logon tai sinun ei tarvitse maksaa logosuunnitteluun kuluneesta ajasta mitään. Tutustu logosuunnittelupalveluihini lisää täältä!  

error: Content is protected !!