Näin tuot nettisivuillesi tehokkaasti liikennettä blogisi avulla ilmaiseksi

Blogin kirjoittaminen on ehdottomasti kaikkein tehokkain ja toimivin keino, jonka avulla pystyt ILMAISEKSI lisäämään nettisivuillesi liikennettä sekä pystyt näyttämään unelmiesi asiakkaille paremmin tunnettavuuttasi, miellyttävyyttäsi ja luotettavuuttasi (know, like, trust), jotka auttavat asiakastasi ostopäätöksen tekemisessä. Tämän artikkelin luettuasi ymmärrät miten blogin kirjoittaminen voi auttaa yritystäsi saamaan asiakkaita ja liikennettä nettisivuillesi. Ymmärrät myös miten voit hyödyntää blogiasi markkinoinnissasi.

*Yhteistyössä blogivalmentaja Tiia Konttisen kanssa.*

Näin tuot nettisivuillesi tehokkaasti liikennettä blogisi avulla ilmaiseksi

Jos yritykselläsi on jo nettisivut, sinun kannattaa lisätä sinne myös blogi, kuten esimerkiksi itse olen tehnyt. Blogini löytyy yritykseni Millanen Design nettisivuilta navigaatiopalkista. Se on erillinen osio nettisivuillani, mutta tuon blogiartikkeleita myös vahvasti esille yritykseni etusivulla näyttämällä siellä uusimmat artikkelini.

Blogiartikkelit houkuttelevat kävijöitä viipymään nettisivuilla pitempään, mikä kertoo Googlelle, että sivuilla on mielenkiintoista sisältöä. Tämä saa nettisivut myös näkymään korkeammalla hakutuloksissa ilman, että sinun tarvitsee maksaa näkyvyydestä, koska Google haluaa näyttää hakutuloksissaan aina kaikkein parhainta sisältöä.

Kun blogi on yrityksesi nettisivuilla, saat blogisi kautta tulevaa liikennettä samalla myös yrityksesi nettisivuille. Tämä onnistuu parhaiten niin, että jaat blogiartikkeleitasi esimerkiksi Facebookissa sellaisissa ryhmissä, joissa on paljon tuotteidesi tai palveluidesi kohderyhmää.

On tärkeää kirjoittaa blogiin unelma-asiakkaitasi hyödyttävää ja auttavaa sisältöä, joka liittyy omaan liiketoimintaasi.

Blogin avulla pystyt auttamaan unelma-asiakkaitasi

Blogia kirjoittamalla pystyt kertomaan asiakkaillesi syvemmin osaamisestasi ja siitä miten voit asiakkaitasi auttaa. Voit luontevasti kertoa enemmän tuotteistasi ja palveluistasi kuulostamatta kuitenkaan siltä, että olisit tyrkyttämässä niitä asiakkaillesi.

Pystyt kuvailemaan asiakkaasi ongelmaa ja kertomaan oman ratkaisusi siihen. Voit kirjoittaa jokaisesta asiakastyypistäsi tai asiakkaasi kokemasta ongelmasta oman blogiartikkelin ja kohdistaa sen yhdelle tarkoin rajatulle kohderyhmällä. Näin sanomasi tavoittaa asiakkaasi kaikkein parhaiten.

Voit tuoda blogissasi esille asiakasesimerkkejä ja kertoa tarkemmin miten olet pystynyt muita asiakkaitasi auttamaan. Oikeat asiakaskokemukset auttavat asiakastasi samaistumaan tilanteeseen ja luottamaan ammattitaitoosi.

Blogin avulla saat mielenkiintoista sisältöä myös somekanavillesi

Blogia kirjoittamalla saat yrityksesi Facebook sivuille, Instagramiin ja LinkedIniin monipuolista sisältöä jakamalla blogikirjoituksiasi kanavillasi. Pyydä myös muita jakamaan blogiartikkeliasi somessa.

Vaihtelemalla kuvia ja esittelytekstejä, pystyt luomaan yhdestä blogiartikkelista monta erilaista postausta nostamalla esiin eri kulmia artikkelistasi. Voit tehdä blogiartikkelistasi myös videon tai instastoorin. Voit hyödyntää kerran kirjoitettuja blogiartikkeleitasi myöhemmin uudelleen, kun teet sisällöstä ikivihreää.

Pystyt myös markkinoimaan yritystäsi Facebookissa blogisi avulla. Mainostamalla blogikirjoitustasi pienellä summalla Facebookissa, saat mahdollisuuden näyttää osaamistasi ja palveluitasi luonnollisella tavalla ilman, että se näyttää markkinoimiselta tai myymiseltä.

Blogin avulla pystyt saamaan myös yrityksellesi lisätuloja. Käy lukemassa tästä aiheesta erillinen blogiartikkelini: Lisätuloja yritysblogista.

Blogin kirjoittamisen ei tarvitse olla vaikeaa

Kukaan ei ole seppä syntyessään. Minäkään en heti osannut kirjoittaa mielenkiintoisia artikkeleita. Blogin kirjoittamisen taidon pystyy kuitenkin oppimaan.

Itse opin kirjoittamaan blogia Tiia Konttisen Bloggaajasta Ammattilaiseksi -verkkokurssin avulla.

Jos sinulla on yritys tai olet perustamassa yritystä ja olet vähänkään kiinnostunut blogin kirjoittamisesta, mutta olet epävarma omista kyvyistäsi, suosittelen opiskelemaan blogin kirjoittamista Bloggaajasta Ammattilaiseksi -verkkokurssin avulla. Kurssi on hyvin selkeä, kannustava ja sen pystyy käymään omassa tahdissa.

Kurssilla käydään läpi ensin perusasiat, kuten miten sinun kannattaa lähteä rakentamaan blogiasi, miten löydät aikaa blogin kirjoittamiselle ja miten löydät sopivan aiheen mistä kirjoitat.

Sen jälkeen lähdetään harjoittelemaan vahvojen blogiartikkeleiden kirjoittamista kohderyhmällesi. Saat tietää, millaiset postaustyypit tuovat eniten lukijoita blogiisi ja miten muotoilet artikkelisi ja valitset niihin kuvat. Verkkokurssilla sinulle rakennetaan oma sisältöstrategia, jonka avulla pystyt suunnittelemaan blogisi sisällöt jo vuodeksi eteenpäin.

Kurssilla opetetaan helppotajuisesti myös miten teet artikkeleihisi hakukoneoptimoinnin ja miten mainostat blogiartikkeleitasi facebookissa eli saat blogillesi näkyvyyttä.

Lopuksi käydään läpi miten pystyt kaupallistamaan blogisi ja nostamaan myyntisi jopa 100 000€ vuodessa.

Verkkokurssin lisäksi, pääset jäseneksi Bloggaajasta Ammatilaiseksi -Facebook yhteisöön, josta saat tukea ja apua blogin kirjoittamiseen. Pääset osallistumaan liveihin joka torstai ja saat nähtäväksesi kaikki jo pidetyt livetallenteet, joita on kertynyt ryhmään jo yli 120.

Joka vuosi pidetään myös kaksi opiskelijawebinaaria, jotka syventävät jo opittuja asioita. Viimeksi aiheena on ollut sisällöntuotantopalvelun tekeminen yrityksille. Myös näiden kaikkien (yli 20) tallenteet on katsottavissa kurssialustalla. Videoiden katsomisella ei ole kiirettä, koska ne pysyvät käytössäsi niin pitkään kuin haluat.

Uudistunut Bloggaajasta Ammattilaiseksi -valmennus käynnistyy pian.

Olen Milla Tähkänen, graafinen suunnittelija ja brändivalmentaja.
 
Missioni on auttaa sielukkaita ja kasvuhaluisia yrittäjiä menestymään yrittäjyydessään. Autan heitä suunnittelemaan oman persoonallisen brändin, visuaalisen ilmeen sekä luovat markkinointi- ja myyntistrategiat.  
 
Autan yrittäjiä saamaan enemmän selkeyttä yrittäjyyteensä ja kehittämään omaa ajattelutapaansa, jotta he voivat saada enemmän myyntiä ja asiakkaita omilla ehdoillaan sekä pääsemään pois hintakilpailun loukusta, jossa halvin hinta voittaa.
 
Kun yrittäjät menestyvät, he voivat omalta osaltaan auttaa myös muita ja näin hyvän tekeminen kertaantuu.

Näitä suosittelen:

Ehdottomasti paras ja helppokäyttöisin sähköpostijärjestelmä, joka auttaa yrittäjiä automatisoimaan yritystoimintansa.

Monipuolinen ja helppokäyttöinen nettisivujen sivustonrakentaja.

Paras graafisen suunnittelun työkalu yrittäjän käyttöön.

Luo interaktiivisia kyselyjä, joiden avulla keräät helposti kohdennettuja liidejä sähköpostilistallesi.

Tämä Wordpress -lisäosa pitää nettisivusi turvassa hakkereilta.

Tilaa artikkelit sähköpostiisi:

Lisää artikkeleita:

Lisätuloja yritysblogista

Lisätuloja yritysblogista

Yhteistyössä Blogivalmentaja Tiia Konttisen kanssa: Kun aloitin yritysblogini kirjoittamisen vuonna 2016, minulla ei ollut oikeastaan hajuakaan siitä, miten saisin blogia hyödynnettyä yritystoiminnassani. Ajattelin tuolloin, että

LUE LISÄÄ »
Logo Millanen Design

Miten valitsin yritykselleni nimen?

Yrityksen nimi olisi hyvä olla mieleenpainuva ja yrityksen toimialaan sopiva. Nimen avulla luot asiakkaallesi yrityksestäsi tärkeän ensivaikutelman. Nimen on myös kuulostettava hyvältä yrityksesi kasvaessa suuremmaksi.

LUE LISÄÄ »
error: Content is protected !!