Yrittäjien tunnettavuuden lisääminen videoiden avulla

Videoiden käyttö on lisääntynyt yrityksien markkinoinnissa ja sosiaalisen median viestinnässä viimeisen viiden vuoden aikana 61%:sta 86%:iin *. Koronavirusepidemia on lisännyt videoiden tarvetta entisestään. Videon avulla on mahdollista lisätä ihmisläheistä läsnäolon tunnetta ja yritysten tunnettavuutta. Tässä artikkelissa kerron kuinka yrittäjä voi lisätä tunnettavuuttaan videoiden avulla ja miksi video on niin tehokas.

Yrittäjien tunnettavuuden lisääminen videoiden avulla

Ylivoimaisesti käytetyin ja tehokkain videoiden katselemisen ja julkaisemisen alusta on YouTube. Google nostaa YouTube videoita esiin tehokkaasti myös tavallisissa hakutuloksissaan, koska se omistaa YouTuben. Tämän takia yrittäjien kannattaa tehdä yrityksestään ainakin yksi yritysvideo ja julkaista se YouTubessa yrityksensä nimellä.

Vuosi 2020 on ollut Tiktokin läpimurtovuosi. Tiktokissa mainostaneista yrityksistä 67% * pitivät mainosvideokampanjoitaan hyvin tehokkaina. Vastaava luku edellisenä vuonna eli 2019 oli vain 20% *. Jos kohderyhmäsi käyttää Tiktokia, harkitse ehdottomasti videoiden tekoa myös sinne. Uskon, että Tiktokin käyttö yrittäjien mainoskanavana lisääntyy Suomessa hurjaa vauhtia tänä vuonna ja sieltä saadaan erinomaisia tuloksia.

Yrittäjät voivat lisätä tunnettavuuttaan tekemällä yrityksestään, tuotteistaan tai palveluistaan esittelyvideoita ja yritysvideoita. Selitysvideot ovat myös nostaneet suosiotaan, koska niitä käyttäjät haluavat tietoa etsiessään mieluiten katsoa. Jopa 69% kyselyyn vastanneista * halusivat kaikkein mieluiten tutustua palveluun tai tuotteeseen videon kautta. Videoiden on hyvä olla lyhyitä ja kohdentua tarkasti johonkin tiettyyn aiheeseen tai tuotteeseen / palveluun.

Tee videoita myös asiakaskokemuksista. Anna asiakkaasi kertoa videolla miten olet häntä voinut auttaa. Kerro myös oma tarinasi videon muodossa. Voit kertoa myös mitä arvoja sinulla ja yritykselläsi on. Videon avulla kerrot tehokkaasti omasta brändistäsi muille. Muista hyödyntää videoitasi myös uutiskirjeissäsi.

Käytä videoita ennen kaikkea nettisivuillasi. Etusivulla ja esittelysivuilla ne ovat tehokkaimmillaan. Näissä voit esitellä itsesi ja yrityksesi videolla. Videoiden katsominen lisää myös nettisivuillasi vietettyä aikaa, joka taas lisää Googlenäkyvyyttä.

Aloita videoiden tekeminen somesta

Somevideoita on helppoa ja edullista tehdä itsekin. Niiden tekemisestä on helpointa aloittaa, koska somevideoiden ei tarvitse olla loppuun asti hiottuja, mietittyjä ja leikattuja. Facebookista on järkevintä aloittaa, koska se on toiseksi suosituin videoiden esitysalusta YouTuben jälkeen *. Tätä seuraa LinkedIn ja sen jälkeen Instagram.

Yksinyrittäjänä sinun kannattaa ehdottomasti uskaltautua kameran eteen. Yksinkertaisuudessaan somevideot voivat olla tietokoneen tai kännykän kameralla kuvattua kuvaa sinusta puhumassa. Somessa oman persoonan tuominen esiin on kiinnostavaa. Itse tehty video luo myös enemmän uskottavuutta, kun kuvaa ei ole liiemmälti käsitelty.

Voit käyttää myös muiden kuvaamaa materiaalia videopankeista esimerkiksi Canvasta ja lisätä videoon tekstiä tai äänittää päälle omaa puhettasi. Tällä tekniikalla pystyt tekemään itse nopeasti videoita, jotka näyttävät enemmän ammattilaisen tekemältä.

Kun haluat nostaa yrityksesi seuraavalle tasolle, harkitse ammattilaisen tekemää mainosvideota. Se kannattaa liittää mukaan osaksi markkinointistrategiaasi ja miettiä kokonaisuutta. Mistä video kannattaisi tehdä? Videon avulla voi helposti levittää bränditietoisuutta mainostamalla sitä Facebookissa pienellä summalla.

Miksi video on niin tehokas?

Videot voivat parhaimmillaan olla hyvin tehokkaita, yksinkertaisia, eivätkä ne vaadi suurta budjettia.

Videon tehokkuus perustuu tunteiden esittämiseen ja inhimillisyyteen – ihmiskontaktiin. Video osaa vakuuttaa paremmin, koska viesti välittyy useampien aistiemme kautta. Näkö- ja kuuloaistin lisäksi video voi mahdollistaa myös muiden aistien kuvittelemisen, mikä tekee videon kokemisesta vieläkin voimakkaamman. Videon avulla on mahdollista vedota myös paremmin tunteisiimme.

Teemme ostopäätöksemme usein tunneperäisten syiden takia. Videon avulla meillä on hyvin tehokas keino päästä vaikuttamaan katsojan tunteisiin. Videoiden avulla voimme kertoa tarinoita, jotka koskettavat meitä.

Lue lisää tarinankerronnasta artikkelistani: Näin hyödynnät tarinankerrontaa yrityksesi markkinoinnissa.

Millaisia videoita kannattaa tehdä?

Aloittavan yrittäjän ja uuden yrityksen perustajan kannattaa alussa keskittyä jonkin tuotteensa tai palvelunsa myyntiin ja tehdä myyntivideoita, selitysvideoita ja somevideoita. On tärkeää saada tulovirtaa yritykselle mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Tulovirta mahdollistaa yrityksen kehittämisen.

Kun tulovirtaa alkaa hieman jo olemaan, kannattaa yritystä aloittaa tosissaan brändäämään eli miettimään miten yritys eroaa kilpailijoistaan ja tuoda sitä ”omaa juttua” esiin. Tässä mukaan tulee yksinyrittäjällä oman persoonan tuominen enemmän esiin markkinoinnissa eli tällöin kannattaa tehdä yritysvideoita ja videoita, jotka tukevat brändin rakentamista.

Mitä enemmän yrittäjä laittaa yrityksen tuloista markkinointiin, sen nopeammin yritys alkaa menestymään. Markkinoinnissa kannattaa panostaa yrityksen brändin tunnetummaksi tuomiseen ja unelmien asiakkaiden tavoittamiseen videon sisällön avulla.

*Lähde: Blogiartikkelissa käytetyt tilastotiedot ovat peräisin https://www.wyzowl.com/video-marketing-statistics/

Jaa artikkelia somessa:

Olen Milla Tähkänen, graafinen suunnittelija ja brändivalmentaja.
 
Missioni on auttaa sielukkaita ja kasvuhaluisia yrittäjiä menestymään yrittäjyydessään. Autan heitä suunnittelemaan oman persoonallisen brändin, visuaalisen ilmeen sekä luovat markkinointi- ja myyntistrategiat.  
 
Autan yrittäjiä saamaan enemmän selkeyttä yrittäjyyteensä ja kehittämään omaa ajattelutapaansa, jotta he voivat saada enemmän myyntiä ja asiakkaita omilla ehdoillaan sekä pääsemään pois hintakilpailun loukusta, jossa halvin hinta voittaa.
 
Kun yrittäjät menestyvät, he voivat omalta osaltaan auttaa myös muita ja näin hyvän tekeminen kertaantuu.

Näitä suosittelen:

Ehdottomasti paras ja helppokäyttöisin sähköpostijärjestelmä, joka auttaa yrittäjiä automatisoimaan yritystoimintansa.

Monipuolinen ja helppokäyttöinen nettisivujen sivustonrakentaja.

Paras graafisen suunnittelun työkalu yrittäjän käyttöön.

Luo interaktiivisia kyselyjä, joiden avulla keräät helposti kohdennettuja liidejä sähköpostilistallesi.

Tämä Wordpress -lisäosa pitää nettisivusi turvassa hakkereilta.

Tilaa artikkelit sähköpostiisi:

Lisää artikkeleita:

Milla Tähkänen ja Aapo

Yrittäjyyden alkutaipaleella

Yrittäjyyden alkutaipaleella Yrittämisestä on tarjolla paljon tietoa netissä ja kirjastoissa. Jos haluat kuulla minun tarinani ja tietää mistä sain tietoa ennen yrittäjäksi ryhtymistäni ja myöskin

LUE LISÄÄ »
error: Content is protected !!